Jag bor i Lyckeby i Karlskrona kommun med familj och mina hundar. Mina största intressen är hundar och jakt.

Jag började jaga med tax som drivande hund.Men efter ha tillbringat många kvällar och nätter,ofta lördagar med att köra runt och leta hund,medan jaktkompisarna åkte hem och tittade på bingolotto och tog sin ”välförtjänta” whisky eller öl ville jag byta hundtyp.

Min önskan var att finna en hundras som drev som en tax,men har vett att sluta om det drar på långskjuts eller om vi inte kommer till skott inom rimlig tid. Jag fastnade för PBGV(Petit basset griffon vendeen). Jag köpte Bess våren -02, jagade in henne försiktigt första hösten på hare pga att jag ville ha henne spårnoga.

Andra hösten körde hon rå,dov ca .45min, kom alltid tillbaks inom rimlig tid. Tredje hösten sköts det 11st rådjur för henne(drevtid nu ca 1tim).

Året efter anmälde jag henne på flera drevprov, 3mån efter var hon Svensk jaktchampion(SJCH). Efter detta var det läge att ta en kull valpar efter henne. Jag ville att hannen till mina valpar skulle ha samma egenskaper som Bess. Jag letade länge och föll till sist för SJCH Rotvältans Ricco. Detta val var tydligen en fullträff, det blev 9st valpar -07, inte dåligt första gången.Av valparna behöll jag en,döpt till Silkesdalen Ricco-Bison. Nu är Ricco 15mån och blev den 31/8-08 SVCH och jag ser nu fram mot höstens drevjakter med honom. Eftersom han visade vad han gick för direkt så startade jag honom i oktober på ett antal drevprov där han tog 3st raka 1:pris. 13/11-08 var han SJCH. Så numera kan han titulera sig Dubbelchampion.

En annan typ av jakt är vildsvinsjakt. Pga att våra marker är för små för vildsvinsjakt med hund, så är det åteljakt som gäller. Jag och min jaktkompis har därför ett större antal åtlar i både blekinge och småland.Dessa kräver mycket arbete för att fungera.Vi har jagat gris nu i ca 10 års tid, och haft lyckan att skjuta ett större antal. Se några exempelnedan.  Mer info kommer!!

               

  Bild från gotland sommaren -08                                         Liten Grillgris. Sommaren -07  

                                   

Toktur! Dubble bockjakten -06                                                 Vinterlycka! Galt 100+

                                                                                             

                      

   Bockjakt 16/8 -08                                  Min jaktkompis(Ivan) med fin galt 120+,16cm betar.

                      

Galt 80 kilo, sköts i Torsås 25/8-08.                                  Besökte Roger Bakos i Jönköping hösten -07. 

                                         

                                Galt 65kg, sköts i Eringsboda 28/12-08.              Vildsvinsjakt med hund. På bild Ulf o Stefan     Vildsvinsgalt skjuten på natten

                                                                                                     med Indra. Bidalite 7/10-09.                           i Torsås 14/1-10.

      

   28/12-09. Bobo sköt en bock för Bessy. (Sturkö)      6/11-10. Lars-Rune sköt ett kid för Bess(Sölvesborg)  Januari-11. Bobos fina galt (18cm betar) 

                                    

 31/3-11. Eftersök på trafikskadad dovhjort på Almö. En stolt Wille som har gjort ett bra jobb.              6/4-11. En vanligare syn ute på våra vägar.

                                             

 28/8-11. Hade turen att skjuta dubble på grävling.  4/9-11. Ännu en grävling till sälla jaktmarkerna.        9/10-11. En 6-taggare efter ett 45 min drev av Ricco.

                                                                                                                                                                Fick en bra premiär med min nya drilling.

                                      

 9/10-11. Bobo sköt killing för Bessy efter ett fint drev.  8/10-11. Träning i vildsvinshägn(Fredskog)    9/10-11. Joen och Jörgen skall ta ur bocken.

 

                                      

 5/11-11. Sköt en tjurkalv i Holmsjö för Debbie efter ett fint drev. Bra med starka jaktkamrater!!   November och 11 grader varmt, men helt Ok! 

                      

      

                

     27/12-11. Holmsjö. En lyckad jaktdag på vår jaktmark      2012.            Februarigris!                              Tjurkö 5/3-12. Eftersök på trafikskadat rådjur.

        2 vildsvin och 3 rådjur.                                                                                                                    Ricco gjorde ett bra jobb. Gick ca 200 meter.

                                     

       12/9-12. Sköt min gris Nr 70 på åtel. Liten galt, 63kilo.      Olsäng 31/10-12.Jag sköt en stor fläckig för Aska.     Allatorp 23/1-13. Eftersök på större galt,trafikolycka.

    Jag sköt den när den lämnade legan.

                              

      1/2-13.Polisen ringde 21:30. Första lo-olyckan i karlskrona. En hona blev påkörd av en bil, hon avled på plats.  5/10-13. Efter tillstånd från polis fick jag skjuta denna skadade tjur på stånd av 2st duktiga karelare.

                 

       11/1-14. Lånade Ozzy denna dag! Gick bra!        13/8-14. Efter ett längre eftersök lyckades det.

           

  29/9-2014.  Ett lyckat eftersök på Aspö               Holmsjö 18/10. En lyckad drevjakt.

        

                   

Åtel 1 i Eringsboda. Foto åtelkamera.                     Vår nya åtel i Torsåsomr. Foto åtelkamera.

                  

  Åtel 3 Eringsboda. Foto åtelkamera.                           Åtel 2 Eringsboda. Foto åtelkamera.

                 

 Åtel 4 I Eringsboda. Foto åtelkamera.                          Åtel 1 i Eringsboda. Dovvilt på besök.

                          

                                          

    

När den bakre grisen flyttat på sig smäller    Åtel 9. En av våra senaste åtlar sö. om Torsås. det. Bytet en galt 65kg. 28/12-08. Jag ses som reflex i tornet(kamerablixten reflekterar)